Is het gebruik van multivitaminen noodzakelijk?


Door verschillende omstandigheden (bijvoorbeeld medicijngebruik, zwangerschap, of afvallen) kan de behoefte aan vitaminen en mineralen verhoogd zijn.

Waarom Multivitaminen?

Onderzoek toont aan dat mensen die een multivitamine gebruiken zich alerter, vol energie, fysiek minder moe en soms zelfs gelukkiger voelen. Bovendien staan ze in de ochtend gemakkelijker op. Van alle supplementgebruikers in Nederland neemt ruim de helft dagelijks een multivitamine. Niet alleen voor een fit gevoel kan het dagelijks gebruik van een multivitamine zinvol zijn, er zijn meerdere gezondheidsvoordelen die een multivitamine met zich meebrengt.

Uit onderzoek blijkt dat maar weinig mensen eten volgens de richtlijnen van de WHO (World Health Organization). De WHO pleit voor een dagelijkse inname van ten minste 400 gram groente. Slechts 23% van de Europese bevolking komt aan deze dagelijkse hoeveelheid. Dit brengt negatieve effecten met zich mee aangezien een onevenwichtig voedingspatroon op (lange) termijn voor tekorten aan vitaminen en mineralen kan zorgen.

Ter aanvulling op een gezonde leefstijl

Een gevarieerd voedingspatroon en voldoende lichaamsbeweging, rust en ontspanning spelen een grote rol in een gezonde leefstijl. Als aanvulling hierop wordt het gebruik van een voedingssupplement, zoals een multivitamine, aangeraden. Een multivitamine is dan ook geschikt voor de algehele gezondheid, voor een betere weerstand of ter preventie van een opkomend griepje. Het gebruik van een multivitamine kan de weerstand verbeteren en het risico op infecties verminderen.

Gezondheidsbevordering

Een multivitamine kan in iedere levensfase een aanvulling zijn op de dagelijkse voeding. Enkele groepen zijn ouderen, sporters, rokers, mensen met overgewicht, mensen die veel stress ervaren of medicatie gebruiken en mensen met erfelijke aandoeningen. Bij deze doelgroepen kan inname van extra voedingsstoffen door een multivitamine zinvol zijn om tekorten te helpen voorkomen.

Conclusie

  Om alle lichamelijke processen tijdens het Power Slim programma optimaal te laten verlopen en klachten te voorkomen en/of verminderen zijn multivitaminen een onmisbaar onderdeel van het programma. Wil je meer informatie over het Power Slim? Maak dan vrijblijvend een afspraak op https://www.studioslimm.be/p/contact.html

Recente posts

Schrijf u hier in & ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker

Online afspraak boeken

Geef bij het inboeken duidelijk aan waarvoor je komt zodat ik alvast de nodige tijd voor jou kan vrijmaken.

  
  • PowerSlim = PS Intake gesprek (1h)
  • E-Fit Proefsessie = GRATIS Proefsessie E-Fit (1h)

Liever telefonisch je afspraak inplannen?
Dat kan via 089 440 200​​​​​​​.

(niet via e-mail of andere social mediakanalen)

* Annuleren kan enkel telefonisch, niet online.
Bij het niet nakomen van een gemaakte afspraak zijn wij genoodzaakt hiervoor een vergoeding van 65 € aan te rekenen voor de gereserveerde tijd.

maak nu jouw afspraak

In de kijker